Världen rör sig mot en ny ordning

Världen rör sig mot sin bestämmelse, men inte mot den helvetiska undergång som fundamentalisterna inom både sekter och världsreligioner så ivrigt väntar på, eftersom alla dessa självgoda individer tror att just de ska räddas. Kommunikationssamhället har förändrat världen så att det inte längre är möjligt för någon nation, grupp eller individ kan förklara sig oberoende och säga "det där gäller inte oss (eller mig)". Mänsklighetens utveckling har slutligen möjliggjort att mänskligheten kan återvända till den harmoni som rådde mellan oss (homo sapiens) när vi var färre än 1000 individer för 100.000 år sedan. Denna harmoni omnämns i bahá'í-terminologin som enhet. Enheten har alltid funnits, men vi har inte kunnat se den. 'Abdu'l-Bahá (1844 – 1921) , son till Bahá'í-trons grundare Bahá'u'lláh (1817 – 1892) , skriver:

"Gudomligt helande skall rena all ondska och barmhärtighetens moln kommer att gjuta ut sitt regn. Sanningens sol kommer att skina och hela jorden skall ikläda sig sin vackra gröna matta. Bland resultaten av de andliga krafternas uppenbarelse är att mänskligheten kommer att anpassa sig till en ny socialform ..." Utvalda skrifter av 'Abdu'l-Bahá, s 25. Uppsala: Bahá'í-förlaget  1988.

Bahá’u’lláhs uppenbarelse är det gudomliga rop som givit en ny riktning till den väldiga process som verkar i världen. De bränder som härjat och ödelägger under denna våldsamma omvälvning är ett resultat av människornas misslyckande att igenkänna och förstå processen.  Långvariga, världsomfattande, plågsamma olyckor, förbundna med kaos och allmän förstörelse måste med nödvändighet omskaka nationerna, förskräcka ateisterna, injaga fruktan hos extremisterna, väcka världens samvete och känsla för rättvisa, desillusionera massorna, åstadkomma en djupgående förändring i själva samhällsbegreppet och slutligen att övertyga mänskligheten att dess sönderdelade, blödande lemmar faktiskt tillhör en enda kropp, organiskt förenad, odelbar. Det är förutbestämt att världssamhället föds ur en prövning som i magnitud motsvarar Bahá'u'lláhs (Hartmut Grossmann i Bahá'í-Nytt nr 4 år 167 BE (2011) . Detta är den Mindre Freden.

Nästa steg är massornas förandligande och att de erkänner religionernas enhet och religionens progressiva natur, där Bahá’u’lláh är den senaste i den under mänsklighetens historia långa rad av Uppenbarare av Guds planer för mänskligheten. Detta är den Större Freden. Den innebär inte att alla blir bahá’í-troende, utan utmärks av hur allt fler troende ser att Bahá’u’lláh förhärligat och återupprättat varje profet och gudomligt sändebud som sedan långt före Melkisedeks tid verkat bland människorna. Hur mänskligheten upptäcker att den är, och alltid har varit, en enhet. Då kommer världens ledare att bli eniga, då kommer världens folk att bli enig, och resultatet blir att en världscivilisation att födas, blomstra och föreviga sig, en civilisation med ett sådant rikt liv att världen aldrig har skådat dess like och ej heller kunnat föreställa sig den. Denna civilisation kommer att ta emot nästa Uppenbarare, Lärare och Läkare som Gud sänder oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0