Usama bin Ladin – mer värd levande än död.

Världen hade behövt en internationell rättegång mot Usama bin Laden, åttalad för terrorism och brott mot mänskligheten. Om han hade blivit dömd av en jury – där även muslimer sitter med – hade detta lindrat många av de spänningar som plågar mänskligheten idag. Det var även oskyldiga muslimer som dog i attackerna mot World Trade Center den 11 september 2001 liksom i tidigare attacker i bl.a. Afrika.

Världen hade behövt en internationell och hårdbevakad rättegång mot Usama bin Laden. Om man bläddrar igenom några tidningar som varit ute och frågat folk vad de känner, verkar det som om många yngre tonåringar inte har en aning om vem Usama bin Laden var, än mindre vad al-Qaida är. Mänskligheten får inte glömma sina misstag.

En internationell domstol hade dessutom kunnat vara ansvarig för de förhör som borde ha kommit till stånd. Världens mest efterspanade terrorist borde ha unika kunskaper om hur hans eget och andra terroristnätverk är uppbyggda. Varför var ingen angelägen om att ställa dessa frågor?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0