Hinner vi inte?


Världen har blivit ny.

En ny dag är på väg att gry

Nattens mörker som har täckt mänskligheten håller på att försvinna.  Dammet från krig, jordbävningar, klimatkatastrofer och andra hemska prövningar skingras långsamt. En morgonbris fylld med väldofter får de överlevande människorna att kravla sig upp ur sina gömställen och skyddsrum för att förvirrat se sig omkring.

Vi hann inte bygga klart arken. Eller, rättare sagt, vi hann inte samla tillräckligt många människor för att tillsammans färdigställa arken. Fem miljarder döda.

Den mer informerade grannen kan beräta att precis som guds sändebud sagt, står vi i den nya erans tambur. Förundrat ser de överlevande hur mänsklighetens nya bostad redan har börjat möbleras av människor som emottagit nåden att kunna förstå. Himmelska förmågor utvecklas i människornas själar under ledning av Sanningens Sol. En trädgård har anlagts, mer fulländad än Edens lustgård.


Det var väl omkring 2010 som det dåvarande Universella rättvisans hus gick ut och sade att arkbyggarna inte skulle hinna utföra sin uppgift innan världens lidande och sönderfall når zenit. Förhållandena där ute försämrades betydligt snabbare än arkbyggarna hann bygga upp och utveckla sitt samfund. Deras längtan efter att se nya medlemmar i sina led infriades alltför långsamt.

När de styrande i världen till slut gav upp och erkände sin oförmåga att stoppa, eller ens bromsa, den gamla världsordningens sönderfall, kom de till arkbyggarna för att rädda mänskligheten. Men arkbyggarna hade för små resusrser för det stora uppdraget, och nu var det för sent att tillskjuta resurser.

Fem miljarder döda människor. Världen har genomgått en prövning som i magnitud motsvarade Jesus och Bahá'u'lláhs prövningar.

Detta är budskapet till våra parallellvärldar närmast oss. Gör inte som vi. Vi borde inte ha spillt allt krut på att försöka värva medlemmar till vår heliga religion. Vi borde i stället ha byggt broar och etablerat vänskapsband med organisationer som likt vår egen arbetade för världens och mänsklighetens bästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0